Hirveän moni ei vielä tätä tehtävää tehdessäni ollut julkaissut kirjoitustaan tehtävään kaksi, mutta avoimuuden pääasiat tulevat esille helposti jo muutaman blogikirjoituksen perusteella. Avoimuus lähtee henkilötasolta, jonkun on tehtävä ensimmäinen rohkea askel ja siitä on pidettävä kiinni. Sosiaalinen pääoma on mielestäni osa avoimuutta, ja sille ei ole olemassa minkäänlaista mittaria, mutta samalla tavoin kuin avoimuus sitä syntyy vain olemalla avoin, rehellinen ja ihmisten kanssa tekemisissä. "DO MORE!" (Casey Neistat)

Ollakseni hyvä työntekijä tai johtaja, on syytä oppia olemaan joustava ja avoin. Suurten muutosten alla esimerkiksi avoimuudesta ylipäänsä on suuri hyöty, pähkinän kuoressa pelkkä avoin mieli asioita ja ihmisiä kohtaan auttaa yleensä olemaan parempi työkaveri muille ja itselleen. Avoimuus ei siis tarkoita kaikkien tunteitten vuotamista työpaikalla, vaan niiden tunteitten, joilla on merkitystä työpaikalla. Jos jokin ei toimi tuo se esille ja rohkaise muita tuomaan hyvät ja huonot asiat esille. Huonojen asioiden esilletuonti ei tarkoita syllisten etsintää vaan ratkaisujen etsinää. Kun jokin on pielessä se ratkaistaan yhdessä, ei yksinään. Tälläiset ns. suuret asiat, toteutuvat kuitenkin vain kun moni pieni asia toteutuu! ME-henki on helppo tapa saada porukkaan avoin ympäristö. Ketään ei saa jättää asioiden ulkpuolelle, työpaikalla kaikki voivat paremmin kun tuntevat kuuluvansa joukkoon.

 

Luin blogiani varten blogikirjoituksen/artikkelin aiheesta: Avoimuus, luottamus ja työhön sitoutuminen. Siinä kirjoitettiin mielestäni hyvin fiksusta näistä asioista joista moni on blogeihinsa jo kirjoitellut. Avoimuus ei tosiaan terminä tarkoita pelkkää yhtä asiaa ja avoimuus tarkoittaa siis kaikkea tätä ajatusmaailmaa mikä edes vähääkään liittyy näihin läpikäytyihin asioihin. Työpaikoilla avoimuus on lähes kaikkea jota avoimuus mieleen tuo mm. avoin kommunikointi, avoin organisaatio. Kaikki yhteistyö pitäisi hoitaa avoimesti, mitä tulee työasioihin. Työpaikoilla on ymmärrettävä mikä asia on tärkeää työn kannalta ja mikä ei ja energian säästämiseksi avoimuuteen voi kuulua myös se, että turhat asiat saadaan karsittua pois. Esimiesten onkin syytä olla aina se esimerkki ja tietolähde mitä tulee myös avoimuuteen.

Linkki artikkeliin: http://esalehtinen.blogit.hameensanomat.fi/2014/02/17/tyoyhteison-toiminnan-kolme-muskettisoturia-avoimuus-luottamus-ja-tyohon-sitoutuminen/